Snekæder er kæder, du sætter rundt om dine dæk, når der er meget sne eller is på vejen. De hjælper dig med at holde vejgrebet og sikrer, at du ikke glider. De kan også hjælpe dig, hvis du er kørt fast. Du har sjældent brug for snekæder herhjemme, men det kan blive aktuelt, hvis der er tale om en meget hård vinter. Hvis du skal på skiferie, skal du helt sikkert have snekæder med til bilen. Inden du rejser skal du sørge for at øve dig i, at sætte snekæderne på dine dæk. Det nytter ikke noget at være strandet ude midt i ingenting og ikke vide, hvordan man sætter sine snekæder på. Det er smart at undersøge, hvor lette snekæderne er at montere, før du køber dem. Snekæder kan godt være lidt svære at have med at gøre, og derfor kan snesokker være et godt alternativt, hvis der kun er en lille smule sne.

 

Snesokker

Snesokker er stofposer, som du sætter uden på dækket. De isolerer dækkene fra sneen. Noget af det rigtigt smarte ved snesokker er, at de er meget lettere at tage på, end snekæder. De fylder heller ikke nær så meget som snekæder, så derfor er de populære hos mange bilejere. Endelig laver de ikke mærker på dine aluminiumsfælge. Du kan holde en nogenlunde hastighed med snesokker på, og de er altså derfor lettere at køre reelt med, end hvis du har snekæder på. Ulempen ved snesokker er, at de er mindre effektive end snekæder, når der er høj sne. De er heller ikke lige så holdbare.

 

For en sikkerheds skyld

Om du vælger snekæder eller snesokker er altså et spørgsmål om, hvor dyb sne du skal køre i. Det kan anbefales, at du har begge dele med i bilen, når du skal ud at køre i sne. Du ved aldrig, hvornår du får brug for dem, udover at det altid sker, når man ikke har dem med. Hvis det ikke sner så ofte eller så meget, der hvor du bor, er snesokker en god løsning. Hvis du omvendt skal på skiferie i de østrigske alper, kan det anbefales, at du pakker snekæderne. Snekæder er helt klart den mest solide løsning, der også kan trække i dyb sne. Men snesokker er et rigtigt smart alternativ i situationer, hvor du ikke har brug for snekæderne. Husk at pakke begge dele næste gang vinteren nærmer sig. Også for en sikkerheds skyld.